Jan 26, 2010

Licorice Strength & Vanilla Harmony

Svart är en ensam färg, frånvarande från alla andra färger. Eller är den en närvaro av alla färger samtidigt? Orsaken till varför vi uppfattar färgen svart är för att inga andra synliga färger reflekteras i våra ögon.. är det därför den är så mystisk? Ordet svart.. är i mångas öron ett laddat ord, beroende självklart på vad det handlar om. Färgen kan ge uttryck för död, ondska och mysterier. Associeras till tomrum och rädsla. För mig är den just tomhet och djup på samma gång.

I det svenska språket hette svart "blå" och det är lånat från det tyska språket. Ordet "black" på engelska är besläktat med det svenska "blå".. "I feel blue.." Har det något med det att göra tro? En stor del av världen associerar färgen svart med något negativt men varför har just den färgen upplevts som något positivt och väldigt vackert i en annan del av världen? En del av Indien anser att det är lyckans färg.

Trots den negativa synen på färgen svart så bärs den mest av alla färger ändå! På fest, till vardags och sorg! Hur den än uppfattas av människor, om den symboliserar sorg, strikt nationalism eller glädje.. så har den fått mest uppmärksamhet av alla färger, och då den är i verkligheten något mer än bara rädslans och sorgens symbol! Så är den värd en rättvisare hyllning! Svart är vishetens färg personifierad! Den är elegansens drottning, sofistikerad och ödmjukt prestigefull! Vitt däremot är kontrasten, full av ljus! Den kan vara elegant, men kanske på ett lite mer romantiskt och sockersött sätt. Vitt är enligt många glädjens färg. Hos Australiens ursprungsbefolkning är istället färgen vit en symbol för sorg.


Svartvitt, svartvitt där.. varför är du så mystisk? Nostalgisk, djup, vemodig... eller är det bara att ögonen trivs i att se kontrasten av två helt olika färger? Svart och vitt trivs så bra ihop.. på bild iallafall.. wish it was like that everywhere in real life! :/ The world would have been more beautiful and peaceful! Tyckte om det här fotot, p ga den söta eleganta feminina klädseln i den stora halmhatten. Är själv ingen "hatt-människa" direkt men tycker att det kan se riktigt elegant ut på vissa människor. Gillade sminket, de ljusa läpparna, de låånga ögonfransarna och de mörka ögonlocken! Blended together in one "powerful-harmony", Licorice and Vanilla! Gorgeous! 60 tals glamour, fin tid som jag gärna skulle velat leva i. Feminin stil som både utstrålar mjukhet och styrka samtidigt! Prada har t ex förstått att det är dags att återuppväcka den tiden! På Milano fashionweek fanns deras nya kollektion med. Information om showen och se showen.Svartvitt sveper dig till en annan dimension!


Elegant gambler


Vacker kvinna, vackert hem.. vacker klänning.. vackra kontraster!


På en av mina foto och inspirationsjakter hittade jag dessa bilder nedan. Riktigt duktiga designers, fin mönsterkonstruktion.

Ellie Saab


Erin FetherstonEllie SaabCollette DiniganEllie SaabEllie Saab

De två sista bilderna tyckte jag var lite smått coola, då de påminde lite om nostalgisk dracula/vampyr skönhet. Blicken är inte den mest livliga, men det är väl det som bildar mystiken som vi människor gillar?! Att vara något mer! Något udda.. Look at me: I´ve lived a tough life, but I still look cool!Hittade dessa men sparade tyvärr inte länken eller märket. Don´t know where I found them, but I really want to know! Om någon känner igen de?! Dela gärna med dig! :)Burberry


Mer svartvit elegans..


Standing on the veranda a regular day, feeling beautiful and kissed by the sun.. wish it`ll never end!


No comments:

Post a Comment